PAARDENPRAAT
      Presentatie van de Equirencontre–Editie2024         16 tot 18 augustus

Sippenaeken, ligt ten noorden van de stad Plombières (Blieberg) en Pays de Herve (Land van Herve). Dit jaar zal het langverwachte evenementvan ruiters en menners plaatsvinden op de locatie waar 3 landsgrenzen elkanderontmoeten.Precies waar de grenzen van België, Nederland en Duitsland samenkomen op een symbolisch punt.Er is toch geen mooier plaats te bedenken om mensen vanuit alle landenen regio's hier samen te laten komen engezamenlijk te genieten en feest te vieren?

Ons verblijfDe gîte "Au Foulard" zal ons verwelkomen voor drie dagen gezelligheid en ruiterlijke vriendschap van 16 tot 18augustus 2024.De Gites is samengesteld uit een grote refter, toiletten (douches en toiletten), een keuken enverschillendeslaapzalen voor mensen die allergisch zijn voor kamperen in de buurt van paarden. De gites zal het centrale puntzijn van ons evenement.Een grote weide van meerdere hectare, waar de paddocks gemaakt kunnen worden, zal voor deze dagen hetveilige thuis zijn voor de paarden

De 1e wandeling zal gebaseerd zijn opde 3 legendes van de regio namelijk;-de elfen van deGeulsemond (deToovermännekere);-deBockreiders, bandieten die op grote geiten door de regio raasden-de geest van Schimper.

 Intlichtingen : Guy Cuypers 0495304030


Op 15 oktober 2023 start het nieuwe LRV-werkjaar.  

 

LET OP:

Graag uw betaling vóór 20 oktober 2023 op de verenigingsrekening : BE48 7310 5625 5527 

 met als mededeling: NAAM + VOORNAAM, lidmaatschap 2024

 Mogen wij vragen per lidmaatschap een aparte overschrijving te maken, dit maakt de administratie overzichtelijker. 

 LIDGELDEN:

De meesten leden nemen ook de 6 euro extra uitbreiding van de verzekering naar privé.

Het abonnement Equitime (het maandblad van Het Belgisch Warmbloedpaard en de Landelijke Rijverenigingen) bedraagt 25,50 euro.

Het abonnement LRV recreatie-magazine bedraagt 11 euro.

 

  • 47,00 €voor gewoon lid met extra verzekering en met LRV recreatie-magazine
  •               41,00 €voor gewoon lid zonder extra verzekering en met LRV recreatie-magazine
  • 36,00 €voor gewoon lid met extra verzekering en zonder magazine
  •               30,00 €voor gewoon lid zonder extra verzekering en zonder magazine
  •              05,00 €voor leden die bijkomend willen aansluiten bij de Arenbergruiters 

          maar die reeds aangesloten zijn bij een andere LRV Sport & recreatieclub.

 

Informeer eens bij jouw mutualiteit of er geen tegemoetkoming bestaat voor het lidgeld van een sportclub .

 Deze attesten kan je mailen naar arenbergruiters@gmail.com en dan bezorgen wij jou dat per mail terug met stempel van de club.

 

Om de communicatie tussen onze leden te vergemakkelijken kunnen de e-mail adressen worden doorgegeven aan andere clubleden. Indien je dit niet wilt, kan je dit melden op arenbergruiters@gmail.com en dan wordt jouw e-mail adres niet doorgegeven.

 

Ook worden er regelmatig foto’s van activiteiten op onze facebook groep of onze website geplaatst. Ook hier weer, indien je dit niet wilt, kan je dit melden op arenbergruiters@gmail.com en dan worden er geen foto’s van jou geplaatst.

 

De Arenbergruiters

 

arenbergruiters@gmail.com

 


Het WE van 8 -10 sept. gaan we kamperen in camping de Heibloem  in Baarschot NL, iedereen welkom.

Zelf boeken 

Roland  0475429404

 

 


Wie wil.

De Torenfeesten in Zichem op 10 september 2023.

Het is de 6de keer dat we Torenfeesten organiseren aan de Maagdentoren In Zichem, het is een echt Middeleeuws spektakel .

Wij hadden de vorige edities een koppel die te paard hun intrede maakte met “ De Heer en Vrouwe van Zichem en de bestuursleden van vzw De Maagdentoren in Middeleeuwse kledij ( voor jullie hebben we een mantel en hoed voorzien) . Doch die mensen zijn verhuisd en kunnen voortaan niet meer aanwezig zijn. Daarom had ik een bericht aan Regine gestuurd om te vragen of zij dat wilde doen, maar blijkbaar zijn hun paarden daar niet kalm genoeg voor en heeft zij uw telefoonnummer doorgegeven.

Als jullie er zin in hebben , en dat zouden we heel erg op prijs stellen,  zorgen wij voor een mantel en een hoed  om over jullie kledij aan te doen. Jullie krijgen gratis drank en eten en natuurlijk ook een vergoeding voor de onkosten en die bepalen jullie zelf. U laat maar weten , hoeveel jullie vragen.

Die intrede begint om 13.oo uur , we vertrekken op de markt in Zichem en gaan zo samen naar de Maagdentoren . De Ruiters te paard begeleiden vooraan de “ Heer en Vrouw van Zichem met hu gevolg.

Na de intrede beginnen de torenfeesten met kampementen van Ridders ,oude Ambachten , een Tovenaar in een Middeleeuws dorp. Van jullie wordt dan gevraagd  om rond te paraderen op jullie paard op het plein. Als jullie graag rusten en iets eten en voor de paarden zorgen ,geen probleem . Het is de bedoeling om een ontspannen namiddag te hebben en ook te genieten.

Ik ga een paar foto’s mee door sturen zodat jullie al een idee hebben. U kan ook meer informatie vinden op facebook : maagdentoren

Wij hopen dat jullie dit willen doen en in afwachting

Met vriendelijke groeten,

Josephine Va Diest

0475 542604

edwin.veekmans@telenet.be

 

 

 


Inschrijven kan nog op de valreep. Contacteer LRV Trek 2023

 

 Zijsteek tijdens het paardrijden

zo 16 jul., 18:30 Training Opvallend Ruiterfitheid

 

 

Terwijl de één eigenlijk nooit last heeft van een zijsteek, komt het bij het ander geregeld voor. Voornamelijk beginnende ruiters hebben er vaak mee te maken. Hoe ontstaat en zijsteek en - nog belangrijker - hoe kom je er weer vanaf? Flexchair Ruitertrainer, fysio- en manueeltherapeut Ada Wouters legt uit.

 

“Meestal ontstaat een zijsteek doordat de ruiter moeite heeft om de bewegingen van het paard te volgen. Met het gevolg dat hij of zij de spieren gaat verkrampen, maar ook de ademhaling gaat vasthouden”, legt Ada Wouters uit. “Hierdoor gaat het diafragma (ook wel middenrif genoemd) verkrampen en ontstaat er een steek in de zij. Het diafragma is een koepelvormige spier dat nodig is bij het ademen, maar ook een scheiding vormt tussen de longen en de organen in de buik.”

Zijsteek voorkomen

“Tijdens zowel het lichtrijden als doorzitten in draf komen zijsteken het meest voor. Dit komt vaak doordat de ruiter balans, stabiliteit en coördinatie mist. Je kan het voorkomen door tijdens het lichtrijden rustig te gaan zitten in het zadel. Bij het doorzitten is het vooral een kwestie van oefenen en kleine stukjes afwisselen. Het heeft dus voornamelijk te maken met de zithouding van de ruiter.”

“Dit kun je verbeteren door veel te oefenen op het paard, maar ook zonder paard valt er veel aan te verbeteren. Door bijvoorbeeld te oefenen met de juiste ademhaling, maar ook door flexchair- en ruiterfitheidstraining kan de balans, stabiliteit en coördinatie van de ruiter verbeterd worden. Hierdoor kun je een zijsteek in de toekomst voorkomen.”

Het steken laten stoppen

“Last van een zijsteek tijdens het rijden? Ga dan even rustig terug naar stap en probeer jezelf lang te maken en probeer goed in en uit te ademen. Het kan helpen om jezelf een beetje te gaan uitrekken, al moet je hierbij wel rekening houden met je paard en dat hij hier niet van schrikt. Vaak is de zijsteek dan snel weer weg.”


Zonnebril gratis voor de leden


 Arenbergruiters Ruiterclub op weekend in Mont le Soy

Op het weekend van 24/26-03 is Arenbergruiters Ruiterklub met 20 personen en 17 paarden op weekend geweest naar Mont le Soy in Vielsalm. We verbleven in slaapzalen, vergelijkbaar met een ponykamp. Gedurende het weekend hebben we in drie groepen gereden.

Een groep heeft een middagstop gemaakt in het biermuseum van Sankt Vith. Het weer was over het algemeen redelijk goed, ondanks de regen die af en toe viel. We willen Guy bedanken voor de Parelli tips die hij heeft gegeven tijdens het weekend. Zijn advies zal ongetwijfeld bijdragen aan de ontwikkeling van onze ruitervaardigheden.

We willen ook het catering team bedanken voor het heerlijke eten dat ze hebben voorbereid. Het was een perfecte mix van verschillende gerechten die bij iedereen in de smaak vielen. Het was fantastisch om zo goed verzorgd te worden tijdens ons weekend weg.

Last but not least, willen we ook onze genieters  bedanken voor het organiseren van de animatie gedurende het weekend. Ze hebben ons enorm vermaakt en hebben bijgedragen aan de gezellige sfeer. Het was een weekend om nooit te vergeten en we kijken nu al uit naar ons volgende avontuur.

(Gemaakt met chat GPT)Arenbergruiters

De Arenbergruiters maken het verslag van hun activiteiten nu met CHATGPT, dus nog met kleine foutjes en onjuistheden Enkele voorbeelden.

1) Verslag gemaakt door een chatbox

Op een mooie dag verzamelden de Arenbergruiters bij Lilse Bergen voor een dagtocht te paard. Er waren 14 enthousiaste ruiters aanwezig, waaronder Jenny, Barbara, Roland, Carry, Lydia, K Willem, Mireille, Daisy, Eddy, Hilde, Raf, Patricia en Rene.

De groep werd verdeeld in twee groepen en vertrok voor een mooie tocht door de prachtige natuur van de omgeving. Tijdens de rit genoten de ruiters van het mooie landschap en het heerlijke weer. Na de tocht kwamen beide groepen weer samen en werd er nog even nagepraat over de mooie rit die ze hadden gemaakt.

Vervolgens ging de groep gezellig samen wat drinken. Er werd nog lang nagepraat over de mooie dag die ze hadden gehad. Het was een geslaagde dagtocht met dank aan alle deelnemers. Al met al een geslaagde dag voor de Arenbergruiters bij Lilse Bergen en De Heihoeve.

CHAT GPT

2) Dit verslag is gemaakt door een chatbox en Artificielle Inteligentie en niet door mij,

Op zondag 8 januari heb ik deelgenomen aan een rit met paarden georganiseerd door Guy Cuypers van Arenbergruiters in Tessenderlo. Er waren 12 paarden waarmee we op rit gingen, en we maakten een middagstop om even op adem te komen.

De rit zelf was zeer geslaagd en we hadden mooi weer. De paarden waren goed verzorgd en luisterden goed naar de instructies van Guy. We reden door de prachtige omgeving van Tessenderlo, wat een geweldige manier was om de natuur te verkennen.

Na de rit was er nog een gezellige achteraf bij Guy's huis. Er was een kampvuur waar we ons konden opwarmen en we genoten van lekkere hapjes en drankjes. Het was een zeer geslaagde dag en ik wil Guy bedanken voor zijn gastvrijheid en zijn enthousiasme.

Ik zou deze rit zeker aanbevelen aan andere paardrijliefhebbers. Het was een geweldige ervaring om met zulke prachtige paarden te rijden in zo'n mooie omgeving en onder de begeleiding van zo'n ervaren ruiter als Guy.

Chatgptwij gaan .9.30u daar

Rally Gerhagen

Roland 0475429404


Clubnieuws   Arenbergruiters !!

Met de aansluiting van Daisy en Jan Willem hebben we de kaap van 100 leden overschreden  -  Welkom.REMINDER !! Randoligue

vergeet niet in te schrijven,

Grt Roland


Ons al meermaals uitgesteld NY etentje gaat door in Meerdaalhof op 06/05/22

Samenkomst om 19 u. en het zal spaghetti zijn, veggie kan op aanvraag.

Clubkas legt de helft bij voor de leden.

Partners en vrienden welkom

Meer info volgt.

Bevestigen bij Kristel Pauwels : kristelpauwels@gmail.com  -  Whatsapp 0472548699

 

 


En een Arenberg ploeg is derde geëindigd .Planning LRV Magazine 2022
PDF – 31,0 KB 523 downloads


 Arenberg -- Algemene vergadering op 4 december

Beste leden,

 

Door de aanhoudende stijging van de Coronacijfers heeft het bestuur beslist om de algemeen vergadering niet fysiek te laten doorgaan.

Het etentje zal dus ook worden verschoven naar "betere tijden".

Aan de deelnemers zal het gestorte geld worden terugbetaald.

De algemeen vergadering zal wel DIGITAAL kunnen worden gevolgd en dit tevens op zaterdag 4 december 2021 om 19u. 

Indien je wenst deel te nemen kan je je  mailadres doorsturen naar pbooten824@gmail.com.

Je zal dan binnenkort een link ontvangen .

We vinden dit alles zeer spijtig, maar de gezondheid van ieder van ons primeert.

Keep safe !

Het bestuur.


Beste Arenbergruiters,

 

Op 15 oktober 2021 start het nieuwe LRV-werkjaar.  

 

LET OP:

Als je je persoonlijke letselverzekering wilt laten doorlopen moet jouw lidgeld vóór 20 oktober 2021 gestort zijn op de verenigingsrekening :

 

BE18 9731 8969 6365 

 

met als mededeling: NAAM + VOORNAAM, lidmaatschap 2022

 

Mogen wij vragen per lidmaatschap een aparte overschrijving te maken, dit maakt de administratie overzichtelijker. 

 

LIDGELDEN:

De meesten leden nemen ook de 6 euro extra uitbreiding van de verzekering naar privé.

Het abonnement Equitime (het maandblad van Het Belgisch Warmbloedpaard en de Landelijke Rijverenigingen) bedraagt 25,50 euro.

Het abonnement LRV recreatie-magazine bedraagt 11 euro en wordt naar ieder adres waar leden wonen verstuurd.

 

  • 43,00 €voor gewoon lid met extra verzekering en met LRV recreatie-magazine
  • 37,00 €voor gewoon lid zonder extra verzekering en met LRV recreatie-magazine
  • 32,00 €voor gewoon lid met extra verzekering en zonder magazine
  • 26,00 €voor gewoon lid zonder extra verzekering en zonder magazine
  • 05,00 €voor leden die bijkomend willen aansluiten bij de Arenbergruiters maar die reeds aangesloten zijn bij een andere LRV Sport & recreatieclub.

 

Informeer eens bij jouw mutualiteit of er geen tegemoetkoming bestaat voor het lidgeld van een sportclub .

 

Deze attesten kan je mailen naar arenbergruiters@gmail.com en dan bezorgen wij jou dat per mail terug met stempel van de club.

 

Moet het een origineel geprint document zijn dan kan je dit meebrengen naar de algemene ledenvergadering in december om er de stempel van de club te laten op zetten. 

 

BELANGRIJK:

Om de communicatie tussen onze leden te vergemakkelijken kunnen de e-mail adressen worden doorgegeven aan andere clubleden. Indien je dit niet wilt, kan je dit melden op arenbergruiters@gmail.com en dan wordt jouw e-mail adres niet doorgegeven.

 

Ook worden er regelmatig foto’s van activiteiten op onze facebook groep of onze website geplaatst. Ook hier weer, indien je dit niet wilt, kan je dit melden op arenbergruiters@gmail.com en dan worden er geen foto’s van jou geplaatst.

 

Groetjes,

 Het bestuur

  De Arenbergruiters

 

https://arenbergruiters.jouwweb.be/

arenbergruiters@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/314124908656328
Stickers voor  onze leden


AFGELAST


De Trek 2022


Het is weer voorbij, onze jaarlijkse trek... veel te snel, want het was leuk !

Graag wil ik Guy Baelden en Maude De Smedt en alle andere organisatoren bedanken voor al hun inzet!

#beleeflrv#arenbergruiters


https://www.facebook.com/machiels.kristel/posts/10225105559296186

Inzamelaktie voor Grupon. Kleine gemeente bij Tellin.

 


De Trek : indien men zaterdag avond alleen wil komen eten kan dat , mailtje naar:   s.fannes@lrv.be   die kan je verder helpen

 

 Deze stoffen labels zijn  beschikbaar voor onze leden, naaien of kleefbaar met textiellijm. 


Zondag 25/04 INORMELE bloesemrit in en rond het bloemendorp Waanrode, vertrek 10 uur , 25 km met tussenstop take away.

Vertrekplaats  seintje aan:

Roland 0475429404

 

 


Zondag 18/04, Informele hyacinten rit Hallerbos

10.30 uur ter plaatse, vertrek adres via

Roland 0475429404


Nu zondag informeel ritje, de Laarruiterroute, we starten om 10.30u parking aan station Erps Kwerps, Kerselarenstraat, rit van 18 km

Roland 0475429404


Zondag

Nu zondag -04/04 doen we een ritje, waar dat zien we nog wel in samenspraak.

Roland 0475429404

 


De lidkaarten 2021 zijn digitaal verstuurd, de papieren versies zijn te verkrijgen bij Carl of bij Roland.

 


• Onze ‘buitenbubbel’ moet de komende weken weer kleiner en wordt teruggeschroefd van maximaal 10 naar maximaal 4 personen. 

 


Tja, en terug maar met 4 buiten rijden,

nu zondag 28/03 ritje in Aarschot richting Horst, 20 km, snel reageren aub.

Roland 0475429404


 

Nu zondag 21/03 informele rit, vertrek Brasserie Lillebroeck, Berg-Kampenhout, Vijverstraat 1.

10 uur , ong.20 km, aangezien de brasserie nu een take away is mag er normaal niets genutigd worden op de parking.

Roland 04754294

 
 

 


De club zoekt nog altijd creatieve mensen die een tekst willen schrijven voor het magazine, onderwerp gevarieerd als het maar met paarden te maken heeft.

arenbergruiters @gmail.com


 

 

Carl Van Herck

Gemeente Oud-Heverlee, provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Dijleland zijn een project aan het uitwerken rond het Zoet-Water. Ze zoeken een filmpje van ruiters die uit Heverleebos komen richting kapel en Herculesdreef. Is er binnen onze club iemand die een filmpje kan maken en zijn er ruiters die mee willen rijden (met Arenberg-fleece) om te figureren in dit filmpje? Op korte termijn. Carl - carl1vanherck@gmail.com

 


 

Beheerder
 Zojuist 

 

 

Zondag 7/03 doen we een ritje in Mazenzele, Opwijk ong. 19 km, is wel een vierde asfalt , dit is een informele rit dus mag tot 10 ruiters.
Het is daar erg druk door wandelaars, het zal dus een rustige rit worden
Roland 0475429404

 


Nieuws Flash:  De Hanswijkprocessie van Mechelen gaat niet door in 2021

 

 


Maatregelen Tegen Verspreiding EHV 1 V 2 002
PDF – 237,4 KB 630 downloads
CADEAUTJE VOOR ONZE LEDEN.

Dankzij het leuk steuntje van de Makro kunnen wij onze leden een cadeautje geven 

Een gepersonalseerde fles wijn met Arenberg etiket.

Overhandiging zal wel na Corona Lock Down zijn of af te halen bij Roland Rydams in HumbeekMakro Leuk Steuntje

Heb je een kaart van de Makro?  Dan kan je onze club steunen door je kaart te linken aan de club.

Zo geef je 3% van je aankopen door naar de club zonder dat het jou iets kost.

Ga dus naar MyMakro en via de knop 'Leuk Steuntje' kan je je kaart linken aan de club.

Voor meer info... neem gerust contact met ons op.


Take it easy

Zin in een zen-ritje? 

Bent u onzeker, hebt u een jong paardje of juist een ouder paardje, wilt u vooral van de omgeving genieten, of ....

Doe mee met onze take-it-easy wandelingen!

Maximaal groepen van 8 deelnemers, geen galop, geen moeilijke wegen of hindernissen, gewoon simpelweg genieten. 

Short Walks

Zin in kortere wandelingen?

Omdat onze levens dikwijls nogal hectisch en druk bezet zijn, we niet altijd volledige dagen kunnen vrijmaken, roepen we de Short Walks in het leven!

Te organiseren in de voor- of namiddag.

Heb je zelf zin om een Take it easy wandeling of een Short Walk te organiseren? 

Aarzel niet, neem contact op met het bestuur en wij zetten het op de kalender.


Onze algemene vergadering zal doorgaan online met TEAMS op zaterdag 5 december 19 uur, alleen voor betalende leden

Inschrijven: arenbergruiters@gmail.com